Mode

Åtta ballerinaskor som passar perfekt för kontoret

Även om ett par höga klackar kan ge en kostymdräkt lite extra flärd, och är ett självklart val för många professionella businesskvinnor, finns det dagar då man vill stå stabilt med båda hälarna på jorden. Finns det då en bättre sko för kontoret än en ballerinasko? Bekväma, låga skor som dessutom är nätta och eleganta. Vi har valt ut åtta par ballerinaskor som passar lika bra till kostymbyxor eller pennkjol som ett par pumps gör.

De här ballerinaskorna från Tamaris är till exempel både uppseendeväckande och professionellt diskreta, tack vare ormmönstret med metallicfinish i kombination med den dova, mörkblå färgen. Tamaris specialiserar sig dessutom på att skapa skor med hög komfort, vilket gör att man kan gå i dessa skor en hel arbetsdag utan att få ont i fötterna.

Om man vill kombinera en professionell och strikt look med en romantisk touch passar dessa skor från Wonders perfekt. Med sin vågiga överkant ges de annars strama ballerinaskorna i svart läder en mjuk inramning. Skon är elastisk baktill för bästa passform och har en mjuk sula som är bekväm att stå och gå på.

Det finns dock inget som säger att en sko man bär på jobbet måste vara svart eller i en annan mörk eller neutral färg. De här ballerinaskorna från Ellos Shoes, i en nyans som påminner om aprikos eller korall, skulle till exempel passa perfekt till en sommaroutfit på kontoret. Den enkla modellen med spetsig tå gör att skon ser professionell ut.

För lite mer formella tillfällen i jobbet, till exempel affärsmöten med nya kunder, passar den här ballerinaskon i modellen Savannah från Vagabond perfekt. Till skillnad från många ballerinaskor täcker den lite mer av fotens överdel, vilket gör den lite mer dressad. Skon är gjord i mörkblå mocka med en innersula av skinn, så den kommer med tiden att forma sig efter foten och bli en självklar favorit på jobbet.

Spetsig ballerinasko från Have2have i mockaimitation, med en dekorativ rosett. Skon har en liten klack på 1 centimeter, som både gör den skönare att gå i och ger den ett mer dressat utseende. Det här är en riktig kameleont, som både fungerar till en stram kostymdräkt och till en mer avslappnad blus-och-kjol-kombo.

Den här skon från Ted Baker har en betydligt mer uppseendeväckande rosett, och passar därför inte i alla sammanhang. Om man jobbar på ett kontor med lite ledigare klädkod, eller kombinerar skon med en svart, stilren ensemble, kan den dock verkligen förhöja ens dag på jobbet med sin benvita, lysande färg och stora, blanka rosett.

Även den här skon kan ljusa upp ens vardag, med sitt blänkande ormskinnsmönster. Den är från Aldo, och den loaferliknande modellen gör att även den här skon passar i formella sammanhang. Två små tassels framtill ger skon en perfekt liten detalj för att göra dem intressanta.

Det har även dessa ballerinaskor från Michael Kors, som med ett vågat guldspänne framtill deklarerar vem som har designat skorna. Skon är i en klassisk modell med en skön passform som passar perfekt för en heldag på kontoret.

Tags :