Mode

Trenchcoaten – den perfekta vårjackan

Precis som många av dagens klassiska modeplagg har trenchcoaten sitt ursprung i det militära. Kappan skapades nämligen för att användas av soldater under första världskriget, då de låg i skyttegravarna – ”trenches”. Sedan trenchcoaten tagit steget in i det civila samhället har den lätta kappan med sina klassiska detaljer som bälte, dubbelknäppning och epåletter blivit ett stilsäkert kort om våren, och både män och kvinnor kan med lätthet bära en snygg trenchcoat till våren. Även om trenchcoatens klassiska form har hållit sig mer eller mindre likadan under de senaste 100 åren, har många nya, trendiga varianter dykt upp, och vi har valt ut det bästa av både de klassiska modellerna och de lite mer nyskapande kapporna. Hitta din favorit att ha som vårjacka!

Beige är kanske den mest klassiska trenchcoatfärgen, och denna trenchcoat från Cheap Monday är ett perfekt exempel på varför den fortfarande är så populär. Denna kappa har en rundad, kraglös nacke som ger det annars ganska strama snittet ett mjukare utseende. Vi gillar också banden vid ärmsluten, som ger volym åt ärmarna och skapar en liten volangkant längst ner på ärmen.

Även den här trenchcoaten från NA-KD är klassiskt beige, men har fått en modern uppdatering i snittet och materialet. På den här kappan hittar man inga knappar eller epåletter – däremot snygga, moderna slitsar på kappans sidor, eleganta kavajslag och ett bälte som håller ihop kappan och ger den form. Materialet har en glansig ton som gör sig bra i vårsolens strålar.

Idag finns det dock många fler färger att välja mellan än bara beige om man vill lägga en snygg trenchcoat till sin garderob – som denna ljusrosa trenchcoat från Object. Här har det historiskt manliga plagget verkligen fått en feminin och romantisk makeover, med en mjuk krage som faller i vågor, ett asymmetriskt snitt och ett luftigt och lätt material.

Den här trenchcoaten från b.young är i en nyans som kallas ”Pearl Blush”, och även den har förvandlats betydligt jämfört med den traditionella trenchcoaten. Kvar finns dubbelknäppningen och kavajslagen, men istället för bältet har denna trenchcoat en dragsko i midjan, som för tankarna till en sportjacka, snarare än en trenchcoat. Vi älskar att kappan på detta sätt förenar de två bästa typerna av jackor, för att skapa en vårjacka som har allt och som passar till alla tillfällen, fest som vardag.

Det gör även denna grå trenchcoat från Asos med uppstående krage, som håller vårvindarna stången. Den ljusgrå färgen är perfekt för alla outfits, eftersom den kan matchas med det mesta, samtidigt som den ljusar upp även en helsvart outfit. Knapparna har fått ta större plats på denna trenchcoat, och är i en kontrasterande och dekorativ brunmelerad färg.

Få saker är dock så svårslagna som en riktigt klassisk, svart trenchcoat, som denna från Polo Ralph Lauren. Här är en trenchcoat som har allt: dubbelknäppning, epåletter, bälte i midjan och uppfällbar krage. Den här kan paras med ett var vita sneakers och jeans likaväl som ett par högklackade pumps och en festklänning – den ger lite extra klass till varje outfit.

Tags :