Mode

Tropiska badbyxor för stranden 2017

När sommaren kommer vill vi svenskar suga ut så mycket sommarkänsla vi kan från de korta månader som solen och värmen brukar komma till vårt nordliga land, och ett av de bästa sätten att göra det är så klart att tillbringa så många dagar man kan på stranden, där man solar, badar och äter glass. Sommarkänslan blir bara bättre om man har på sig någon av de badbyxor som vi har valt ut här, som har härliga tropiska mönster som direkt för tankarna till vita stränder och paraplydrinkar.

Vad hör till exempel hemma på en tropisk strand mer än palmer? De här badbyxorna från Ellos Men har tagit fasta på det med sitt mönster av gröna palmblad. Förutom att de är snygga är byxorna också praktiska, med fickor i mesh på sidorna och en dragsko och resår i linningen som gör att de sitter på plats när man dyker eller simmar.

Även de här badbyxorna från Tommy Hilfiger har palmtema, men har valt en färgskala som går i rosa och mörkblått, och som för tankarna till strandfester i solnedgången. Shortsen har förutom sidfickor också en bakficka med Hilfiger-loggan.

Något annat som verkligen för tankarna till det exotiska och det tropiska är fåglar och djur som lever i varma länder, och flamingor passar definitivt in på den beskrivningen. Med sin rosa fjäderdräkt och långa ben och halsar är de dessutom dekorativa som mönster, vilket Scotch & Soda tagit fasta på när de skapade de här badbyxorna. Flamingornas rosa färg kontrasterar snyggt mot den svarta bakgrunden.

Även Panos Emporio har skapat ett par badbyxor med tropiska fåglar, men har valt färgglada papegojor som blir till ett färgsprakande mönster mot den ljusblå bakgrunden. Byxorna har sidfickor, en bakficka med dragkedja, och dekorativa sprund på sidorna.

Badbyxor från Björn Borg med ett mönster som har både palmblad och tropiska blommor, som går i färgsprakande lila, turkost och rosa. Dragskon i midjan är i en kontrasterande gul färg som gör att de här badbyxorna verkligen kommer att stå ut på stranden i sommar – på bästa sätt.

Även de här badbyxorna från Brunotti har ett mönster med tropiska blommor, men i en diskretare färgskala som går i vitt och marinblått. Badbyxorna är i medellängd, och har ett bekvämt resårband i midjan, och en knytbar dragsko.

Något annat som för tankarna till sommar och tropikerna är så klart tropiska frukter, och även om bananer numera hör till vardagen i Sverige är de definitivt tropiska frukter. De här badbyxorna från Yourturn med bananmönster känns också helt klart somriga och tropiska, med sin himmelsblå bakgrund.

Allt med dessa badbyxor från Oas är tropiskt, från mönstret med ananaser till deras namn – ”Piña colada”. Det finns med andra ord inga bättre badbyxor att ligga på stranden i och dricka just en Piña colada, innan man svalkar sig med ett dopp i havet och njuter av sommaren…

… utom möjligen de här badbyxorna, också de från Oas, som förutom ananaser även har tropiska blommor i mönstret, mot en lila bakgrund. Höjden av sommar!

Tags :