Mode

Romantiska koftor för alla årstider

Oavsett vilken tid på året det är, kan en romantisk kofta i rosa toner eller med mjuka linjer göra att hela ens dag blir bättre, för att man trivs i sin outfit. Om vintern kan en mjuk kofta i ljusa toner ge den extra värme som behövs; om våren spirar kärleken, och man kan ge utlopp för vårkänslorna genom att välja romantiska kläder; om sommaren är en ljus och luftig kofta det perfekta ytterplagget för kyliga kvällar; och om hösten, när mörkret börjar falla, kan man behöva återkalla sommaren och våren genom att kura ner sig i en kofta som påminner om just de årstiderna. De här koftorna passar perfekt för alla tider på året, om man vill ge sin outfit en romantisk touch.

Ett märke som verkligen är mästare på att skapa romantiska koftor är Odd Molly. Den här koftan i modellen Canna är ett perfekt exempel på det, med sin volangkant nedtill, rosettknytning framtill och mönstring i grått och ljusrosa.

Också den här koftan i färgen ”sorbet pink” är från Odd Molly, och även denna kofta har den karakteristiska volangkanten och rosettknytningen. Modellen kallas Top-Drawer, och har en glesare stickning som ger struktur och mönster åt koftan.

Den här koftan från Cream är i en mindre uppseendeväckande rosa nyans, men minst lika romantisk. Koftan knyts omlott, vilket framhäver midjan, och genom att knyta banden som en rosett får man en extra romantisk detalj. Koftan ges ett mjukt intryck tack vare den sköna, höga sjalkragen som värmer om vintern och hösten, och den ribbade kanten gör att koftan ser välarbetad ut.

Rött är ju kärlekens färg, och vad är då mer romantiskt än en röd kofta? Förutom färgen har denna kofta från Louche också romantiska detaljer, som små rosetter som dekorerar framsidan och tygklädda knappar som ger ett mjukare intryck. Tjocka ribbstickade partier vid midjan och ärmarna håller koftan på plats och ger en åtsittande passform.

Den här koftan från River Island är å andra sidan varken åtsittande eller röd, men är inte mindre romantisk för den sakens skull. Hela koftan är i ett puderrosa, stickat material som närmast kan beskrivas som fluffigt, och som definitivt för tankarna till romantik. Oversize-modellen gör att den är extra mysig att värma sig i om hösten och vintern.

Även denna kofta från Ellos Collection är i omlottmodell, men har till skillnad från Cream-koftan en rak nederkant. Det fina stickade mönstret upptill gör dock att den här koftan är minst lika romantisk som Creams kofta. Dessutom är den en del av Ellos Conscious Choice-sortiment, vilket betyder att den är gjord av bomull som har odlats på ett hållbart och rättvist sätt, vilket är romantiskt på ett annat sätt – för vem tycker inte att en hjälte som bidrar till att rädda världen är romantiskt?

Tags :