Mode

Håll stilen med de här korta vinterjackorna

Svenska vintrar är långa och mörka, och det är därför särskilt viktigt att man har en vinterjacka som man känner sig riktigt snygg i och som passar ens personliga stil för att man ska orka hålla humöret uppe hela vintern. För alla de där vinterdagarna med lite mildare väder passar en kort jacka perfekt – den är lätt att styla och gör samtidigt att man får tillfälle att visa upp sina ben i deras helhet. Vi har valt ut några av våra favoriter bland säsongens korta jackor, som man enkelt kan hålla stilen i under vintern.

Den här jackan från danska Baum und Pferdgarten är helfodrad och gjord i en skön och varm ullblandning, vilket gör att man kan använda den även på kyligare vinterdagar utan att frysa. Den stilrena och klassiska silhuetten kompletteras med detaljer som närmast är avant garde, som fuskpälsen i leopardmönster som kantar ärmarna och de breda kavajslagen.

En mindre vågad jacka, som dock är minst lika snygg, är denna beige eller gammelrosa jacka från DAY. Jackan har en enkel, rak och kraglös modell, vilket gör att jackans detaljer, framförallt den asymmetriska dragkedjan i guld, framhävs särskilt tydligt.

Medan den förra jackan hade en stil som kanske mest kan beskrivas som klassiskt feminin, har denna bomberjacka från Topshop tagit ett steg åt det tuffare hållet, med en modern tolkning av kamouflagemönstret. De ljusrosa partierna gör dock fortfarande att jackan känns mjuk och feminin. Bomberjackan har verkligen blivit ett trendplagg, vinter som sommar, och just den här jackan är ett perfekt val för lite kallare vinterdagar, eftersom den är skönt fodrad.

Ett till exempel på en trendig bomberjacka från French Connection, denna gång i lite tunnare modell. Jackan har snygga broderade detaljer i blommönster mot en mörkblå bakgrund som verkligen får dem att sticka ut. Färgkombinationerna i denna jacka är perfekta för att liva upp en grå dag i mars, när man längtar efter våren men vintern fortfarande håller kvar vädret i sitt grepp. Para ihop jackan med dina favoritjeans för en look som både är trendig och bekväm.

Den här jackan från Alpha Industries är verkligen en klassisk bomberjacka, och detaljerna som ärmens fickor (med sin tag med texten ”Remove before flight”) ger en tydlig blinkning till jackans ursprung – bomberjackor bars ju ursprungligen av stridspiloter. Jackan har dock fått en modern touch genom det högglansiga materialet, och passar lika bra till jobbet en vardag som till en kväll ute på stan.

För de lite kallare vinterdagarna är den här korta dunjackan från Rockandblue det perfekta valet. Jackan har en tjock fuskpälskrage som håller värmen mot de kallaste vindarna och är fylld av 80 procent dun och 20 procent fjädrar. Den korta modellen gör att den passar perfekt att styla tillsammans med ett par höga stövlar, som både ger värme och förhöjer stilen.

Om man inte kan få nog av leopardmönstrat (för vem kan det?) och villa en jacka med mer av den varan än den från Baum und Pferdgarten kan erbjuda, ska man istället spana in den här från NA-KD, där hela jackan är gjord av härligt leopardmönstrat tyg. Helt klart en verklig statement piece i vinter, oavsett väder!

Tags :