Mode

Svarta pumps – det bästa av den trendiga klassikern

Precis som alla kvinnor bör ha en liten svart klänning i sin garderob, bör de ha ett par riktigt snygga svarta pumps. En svart högklackad sko är inte bara stilrent och klassiskt, och en detalj som omedelbart förhöjer vilken outfit som helst, utan är också otroligt användbar: ett par svarta pumps är de perfekta skorna i nästan vilken situation som helst, från en arbetsintervju till en fest, från ett högtidstillfälle i kyrkan till en dag på kontoret. Här har vi valt ut några svarta pumps som är lika klassiska som de är trendiga.

Spets har varit en trend som har hållit i sig under större delen av 2016, och som fortsätter att vara på modet även under 2017. Man kan med andra ord inte välja ett par svarta pumps som är mer rätt än dessa från Anna Field, som är täckta av svart spets. Hälen och skons kant är i en högglansig svart lackfärg som kontrasterar snyggt mot den matta spetsen. Klacken är ungefär 10 centimeter hög.

Även den här skon från Ted Baker leker med kontraster mellan glansigt och matt. Skon är mestadels i matt, svart mocka, medan kanten dekoreras av en snygg remsa i rose gold. Skon har också söta detaljer, som en liten miniatyrrosett (också i rose gold) vid hälen. Det gör att skon är den perfekta kombinationen av klassisk elegans och lekfullhet, och passar lika bra i formella sammanhang som när man umgås med vänner.

Om man inte kan få nog av guld ska man också spana in de här pumpsen från Steve Madden i modellen Pointur. Här har man låtit alla 9 centimeter av klackarna bada i guld, som glänser och reflekterar allt ljus som faller på dem och verkligen gör att skorna drar blickar till sig. Resten av skon är i en klassisk, spetsig modell och gjord i svart mocka, och har den traditionella silhuetten av ett par pumps av hög kvalitet.

En mer modern silhuett får man med dessa pumps från Carvela Kurt Geiger. Skorna har en vågformad övre kant som möts i en hög spets vid hälen, vilket mjukar upp intrycket från de 11,5 centimeter höga stilettklackarna och skons spetsiga tå. Skon är gjord i en svart mockaimitation som passar till vilken outfit som helst – en glittrig klänning såväl som kostymbyxor, blus och kavaj.

De här pumpsen från Clarks i modellen Kendra Sienna är å andra sidan själva kvintessensen av ett par klassiska, svarta pumps – en rundad tå, lätt platå och en 9 centimeter hög, lite bredare klack. Både utsidan och fodret är gjort i skinn, medan yttersulan är gjord i gummi för ökad komfort. Det här är ett par pumps som är gjorda för att gå i länge och för att vara bekväma under en hel dag på jobbet, och kommer att bli dina bästa vänner och det självklara valet till varje outfit för kontoret.

Tags :