Mode

Hitta din favorit bland jeansen 2017

Ända sedan jeans började användas till vardags av både män och kvinnor, från 1960-talet och framåt, har de varit en självklar del av våra garderober. Jeans passar till allt, till vardag som till fest, till jobbet som till afterworken. Jeansmodet har ändrat drastiskt genom åren, men idag finns ett brett utbud av olika modeller att välja mellan, så det finns en jeansmodell som passar alla. Här nedan listar vi några av våra favoriter bland jeansen 2017 – kanske hittar du också din favorit bland dem?

En trend som har kommit stort under början av 2017 är culottebyxorna, som med sin höga midja och vida trekvartsben skapar en annorlunda och trendig silhuett. För denimälskaren har NA-KD skapat culottejeans, som är det perfekta nyckelplagget i vårgarderoben 2017:

Skinny jeans fortsätter vara moderiktigt även under 2017, så om det är din favoritmodell som du redan trivs med finns det ingen anledning att byta. Det som är viktigt när du köper skinny jeans är att det är ordentligt med stretch i dem, som i det här paret från 2NDDAY i den snygga färgen ”intense blue”:

En annan klassisk jeansmodell som fortsätter vara trendig under 2017 är bootcut-modellen. Till skillnad från skinny-modellen, som sitter tajt hela vägen från höfter till vrister, ät bootcut-jeans utsvängda nedtill. Det gör att benen ser kurvigare ut än de annars skulle göra. Vi gillar särskilt paret nedan från Ellos, i en snygg mörk tvätt och med medelhög midja.

Det är dock inte alltid som man vill klämma in sig i ett par tajta skinny jeans eller bootcut-jeans (hur mycket stretch de än har). Det är då boyfriend-modellen kommer till vår räddning, med sin lösa och lediga passform som passar perfekt till ett par sneakers och en luvtröja, men som lika gärna kan dressas upp med accessoarer och ett par pumps. Spana till exempel in de här boyfriend-jeansen från Asos, med snygga snickardetaljer:

”Det är detaljerna som gör jeansen”, skulle många säkert hålla med om – vi gör i alla fall det. Det är därför vi tycker om dessa jeans från NA-KD med sned nederkant i byxbenen. Den sneda kanten drar ögonen till den smalaste delen av benen och förlänger dem, och vem vill inte ha ett par jeans som är smickrande för ens figur?

Ett annat par jeans med snygga detaljer är detta från ONLY:

Här är det inte formen på jeansen som ger dem det där lilla extra, utan sömmarna och det strukturerade materialet ovanför knäna, som ger jeansen en tuff biker-känsla. Du kan med fördel styla dessa jeans med en snygg skinnjacka. Ett annat par jeans som skulle passa bra med en skinnjacka är dessa från The Ragged Priest, med heta flames nedtill:

Om du inte har hittat din favorit bland dessa jeans behöver du inte oroa dig – våren och sommaren 2017 har mycket mer än så att erbjuda i sitt jeansutbud! De här är bara de som vi tycker är hetast – pun intended – just nu.

Tags :