Mode

Sneakers i guld – vinnaren våren 2017

Träningsskor har man inte längre på sig bara när man tränar, utan även när man går och handlar, går till jobbet eller till och med när man går ut med kompisarna en fredagkväll. Att gå i sneakers är bekvämt och dessutom snyggt – så länge man köper rätt par. Herreys sjöng redan 1984 i Melodifestivalen om hur bra det kändes att gå i ”gyllene skor”, och det var inte för inte som deras låt vann: alla vill väl ha ett par guldskor som får allt i vardagen att gå som en dans. I dessa sneakers med gulddetaljer kommer du, liksom Herreys, att känna dig som en vinnare.

Ta till exempel de här tuffa dojorna från Nike, som ser ut att vara doppade i guld nertill. Nike har alltid vetat hur man gör snygga träningsskor, och dessa Air Max 1 Ultra 2.0 är inget undantag. Bär dem på gympapasset eller i mataffären – du kommer att se lika snygg ut var du än går i dem.

Även Adidas har skapat ett par vinnarskor med sina Originals A3 Twinstrike, där de klassiska Adidas-ränderna på sidan har fått en underbar gyllene och glänsande färg. Kombinationen vitt och guld känns dessutom perfekt ljus och fräsch till våren, vilket gör detta till den rätta skon för alla vårpromenader när snön töat bort ordentligt och vårsolen börjar värma.

En lite tuffare stil får man med dessa Air Jordan 1 High, som också de är riktiga gyllene skor. Här har guldet kombinerats med svarta, glittriga inslag som verkligen ger skorna glamfaktor, samtidigt som den sportiga basketmodellen på skon gör att den passar till boyfriend jeans och luvtröja lika gärna som till strumpbyxor och klänning.

Om man vill gå all out med ett par skor som Herreys verkligen skulle känna sig som hemma i, ska man köpa dessa skor från Ellos i modellen Rachel. Här har man inte sparat på krutet, utan låtit hela skorna glänsa i en härlig guldmetallicfärg. Den här skon är en kameleont som passar i många sammanhang och till många outfits, träningskläderna likagärna som jobbstassen. De är också perfekta för den som vill känna sig piffig på fötterna under en utekväll, men ändå kunna dansa utan hämningar och slippa ha ont i fötterna!

Ett par mer regelrätta sneakers är Superga Lamew Gold, som påminner om Vans. Istället för lackguld eller metallicguld har dessa skor täckts i guldglitter, som kommer att reflektera vårsolens strålar snyggt.

Det kanske inte finns en sådan sak som ett par diskreta guldskor, men om det finns, är det just vad dessa skor från New Look är. Guldet har en mattare ton med en läderliknande yta, som gör skorna perfekta för den som vill ha lite extra glamour i vardagen – men inte för mycket.

Detsamma gäller dessa bruna sneakers från Michael Kors, som bara har en hint av guld vid hälen och sulan:

Raka motsatsen är Converse-modellen Chuck Taylor All Star Metallic Snake Leather, där namnet säger allt om varför man måste ha dessa skor: det är Chucks i guld med ormskinnsmönster. Inget med dessa skor är lagom, och det är därför vi älskar dem.

Tags :