Mode

Snyggaste kläderna för vårens studenter

Våren är studenternas årstid, men innan årets nybakade studenter far iväg på lastbilsflak genom stan är det flera högtidstillfällen och fester som anordnas i samband med firandet av att man har klarat av tre års gymnasium och tagit examen – allt från mösspåtagning till studentskivor. Vi har valt ut de snyggaste plaggen från vårens kollektioner, som passar perfekt för dessa tillfällen.

Den här ljusrosa blusen från NA-KD i modellen Boho är till exempel perfekt för mösspåtagningen – sval och skön, så att man kan ha den på sig under hela skoldagen, men ändå uppklädd och elegant. Dessutom är den helt rätt när det gäller en av vårens största trender, nämligen volanger, eftersom de klockformade ärmarna har tre stora, vågiga volangkanter.

Även den här blusen från Asos prickar in volangtrenden med sina små volangkanter vid axlarna. Den mintgröna färgen och blommönstret ger härliga vårkänslor, och den asymmetriska nederkanten på blusen ger en modern touch till den annars romantiska stilen.

En klassiskt romantisk klänning är annars denna från Vila i modellen Viulricana. Klänningen har en överdel täckt med spets och en hellång kjol i tyll, som gör den här klänningen till det perfekta valet för den studentbal eller studentskiva som brukar arrangeras inför själva examensdagen. Den mörkblå färgen påminner om himlen en sensommarkväll, och passar med andra ord utmärkt till en fest på kvällen om våren.

Det är dock inte bara de som ska ta examen som brukar leta nya kläder lagom till studentsäsongen, utan också de som kommer att gå som gäster på andras utspring och studentmottagningar. För dem är en blommig klänning ett val som inte kan gå fel, som denna från Closet med ljusblå bakgrund och rosa och gröna blomdetaljer. Klänningen har en klassisk skärning med veckad kjol, och ett vitt bälte i midjan både ger klänningen form och utgör en dekorativ detalj med sitt guldspänne.

På utspringsdagen finns det nästan bara ett val för studenterna själva, nämligen en vit klänning. Om man vill kombinera den klassiska vita klänningen med en av de senaste trenderna ska man välja den här klänningen från Model Behaviour, som är i den moderiktiga oneshoulder-modellen.

En mer traditionell studentklänning är den här från By Malina. Klänningen har en romantisk omlottkjol med mjuk skärning och en rosett i sidan. Ryggen är V-ringad, och där märks klänningens kvalitet i detaljer som den dolda dragkedjan.

Efter att man har sprungit ut, åkt flak och tagits emot av släkt och vänner hemma brukar studentdagen avslutas med en fest tillsammans med klasskamraterna. Då kan man passa på att välja en färgsprakande klänning, som kontrast mot den vita man burit hela dagen, och vilken passar då bättre än den här mönstrade klänningen från Desigual i olika nyanser av rött?

Dagen efter en sådan späckad och lång dag brukar man dock känna sig lite mör, och då passar det bättre att slinka in i den här mjuka och bekväma klänningen från Adidas Originals, som man både kan slappa i hemma och hasa ner till närbutiken i.

Tags :