Mode

Färgglada dunjackor som gör din vinter bättre

Svenska vintrar är kalla och mörka – det vet alla som har genomlevt dem. Trots det är svart den mest populära färgen på ytterkläder i Sverige. Vi förstår delvis varför – svart är en stilren och snygg färg som är lätt att matcha med. Det finns få saker som slår en klassisk svart ullkappa när det kommer till snygga vinteroutfits. Men en sak som faktiskt skulle kunna slå en svart ullkappa är någon av dessa färgglada och varma dunjackor, som verkligen skulle lysa upp vintermörkret och göra dagen bättre för alla som såg dem – för att inte tala om de som har dem på sig. Våga satsa på något annorlunda nästa vinter, och välj en färgsprakande eller ljus jacka istället för en mörk eller svart – då kommer du att må bättre under de kalla vintermånaderna. Här har vi valt ut några av våra favoritdunjackor bland butikernas utbud av ljusare ytterkläder.

Hallonröd dunjacka från Lauren Ralph Lauren i kort, kraglös modell med knäppning framtill. Jackan är av det tunnare slaget, och den kraglösa halsen gör att man gärna parar ihop denna jacka med en sjal eller halsduk på lite kallare dagar – men det gör bara att man har möjlighet att få in ännu fler färger i sin outfit.

Ljusrosa, kort dunjacka från Ellos Collection med dragkedja och fickor med lock. Figurnära modell som passar till både jeans och kjol eller klänning.

En riktig showstopper i vinter är den här lilametallic dunjackan från Patrizia Pepe. Jackan har en kort krage och beige insida som skymtar fram. Med denna skimrande jacka behöver du inte ha någon reflex när du går på gatorna, utan kommer att glänsa både dagtid och nattetid.

Mintgrön jacka från Hilfiger Denim i lite längre modell. Jackan har också en skön huva som man kan dra över huvudet när det snöar eller regnar. På det sättet håller man sig både torr om huvudet och slipper se nedfallet – istället kan man titta på luvans härligt gröna insida.

Färgen på den här jackan från Icepeak kanske närmast kan beskrivas som isblå, eller ljust turkos, och verkar nästan självlysande för att den är så ljus – precis vad man behöver i ett mörkt vinter-Sverige, med andra ord. Också den här dunjackan har huva, och muddar i ärmsluten som gör att man kan stänga ute kylan helt.

En jacka behöver dock inte vara färgglad för att den ska ljusa upp vintermörkret – den kan också glänsa i silver, som den här grå dunjackan från Gerry Weber Edition. Jackan är tunn och lätt, men kommer tack vare dunisoleringen ändå att hålla dig varm i vinter. Med en silverrå dunjacka får du alla fördelar som en svart jacka har (som att den är lätt att styla och matcha), samtidigt som du slipper den dystra känslan.

Vill man verkligen ljusa upp vintern finns det dock bara en väg att gå – att välja en vit jacka, som denna vita dunjacka från D.Brand. En lysande vit jacka som den här blir nästan som ljusterapi i miniformat, som du kan ta med dig överallt du går. Det finns ingen bättre investering du kan göra inför vintern.

Tags :