Mode

Vinterns mjukaste tofflor

Få saker slår i vår mening ett par mjuka tofflor när det kommer till skor – om vi kunde skulle vi gå i tofflor överallt – till jobbet, till fester och ute på stan! Tyvärr är det inte ett accepterat stilval (än!) och kan dessutom ställa till med praktiska problem under den blöta och kalla svenska vintern. Vi får helt enkelt nöja oss med att stoppa ner fötterna i våra favorittofflor när vi kommer innanför dörren, och värma våra kalla tår efter att ha gått runt i snö och slask. Här har vi valt ut sju par mjuka tofflor som vi bara älskar, och som vi gärna skulle hasa runt i hemma.

Vad kan till exempel vara enklare än att sticka in fötterna i de här halvöppna tofflorna från New Look? Tofflorna har ett tjockt och varmt foder som gör att det känns som att man går på moln när man har dem på sig, samtidigt som de har en hård sula som ger tofflorna styrsel. Den isgrå färgen må se kall ut, men de här tofflorna är bland det varmaste och mjukaste man kan ta på sig i vinter.

Detsamma gäller de här tofflorna i klassisk modell från Shepherd i 100 % fårskinn med lädersula. Man blir nästan varm om fötterna bara av att titta på den fluffiga fårullen som täcker insidan av tofflorna, och till skillnad från tofflorna från New Look täcker de här tofflorna hela foten, från tåspetsarna och hälen ända upp till fotknölarna. Om man bara köper ett par tofflor i livet ska man satsa på de här.

Även denna lite enklare modell från Shepherd är ett perfekt par tofflor för kalla vinterdagar inomhus. Tofflan har dubbelsidigt fårskinn och en EVA-sula, och de utvändiga sömmarna är enkla med dekorativa mot det grå fårskinnet.

Även om vi älskar Shepherds klassiska modeller tycker vi också om den här mer romantiska tofflan från Ellos Shoes, med fina detaljer som ribbstickad utsida och en liten rosett framtill. Fodret är gjort av en mjuk syntetpäls, och tofflorna har små gummiprickar undertill för att förhindra att man halkar. De är de perfekta tofflorna att ta med sig när man ska sova borta, eftersom de är små och nätta och lätta att ta med sig.

Motsatsen till ”små och nätta” är de här tofflorna från Asos Nibbler i formen av två stora, fluffiga och regnbågsfärgade kaniner, kompletta med öron, svans, ögon och nos. Vi älskar att vi kan bejaka vårt barnasinne och samtidigt ha varma och sköna fötter i vinter.

De här tofflorna från Asos Nita är täckta av grå syntetpäls som känns skön och mjuk att gå på. Samtidigt gör den öppna tån att foten får andas – perfekt om man vill undvika kalla golv men ändå ha luft mellan tårna.

Dessa loafer-liknande tofflor från Ugg är nog det närmaste vi kommer ett par tofflor som kan användas som uteskor. Överdelen är i mocka medan insidan fodrats med mjukt och varmt fårskinn, och tofflan har en hård sula. Vi hoppas få se fler tofflor som denna i framtiden, så att vi kan gå runt i mjuka och varma skor hela vintern lång, inne som ute!

Tags :