Mode

Gröna morgonrockar att möta våren i

Det finns inget bättre än att kliva ur sängen en kylig vintermorgon och svepa in sig i en varm och fluffig morgonrock. Och eftersom vi bor i Sverige är morgnarna kyliga ganska långt fram på våren, vilket betyder att morgonrocken inte bara används på vintern, utan även fram på vårkvisten. Samtidigt börjar vårkänslorna spira, och många vill möta våren genom att ta in gröna växter i hemmet. Varför inte låta den gröna färgen skapa vårkänsla även på andra sätt i hemmet? Även om att morgonrocken värmer mot vinterkylan kan den också vara en påminnelse om att våren är nära – i alla fall om du väljer någon av de här härligt gröna morgonrockarna.

Grönt är skönt, heter det ju, och det har aldrig varit mer sant än när man talar om den här morgonrocken från Asos i 100 % polyester. Den är också 100 % fluffig, och vi kan inte tänka oss något varmare och mjukare än den här morgonrocken att äta frukost i medan man tittar på snöflingor som yr utanför fönstret. Den har till och med en luva som man kan fälla upp, om man hellre vill slippa se snön. Den dovt mossgröna färgen påminner om varma sommardagar.

Okej, den här morgonrocken från Ellos Home är kanske tekniskt sett turkos, men den är så härlig att vi var tvungna att ta med den. Morgonrocken är i 100 % bomullsfrotté, och passar därför lika bra att ta på sig på morgonen som efter en dusch eller ett dopp i sjön.

Klädesmärket Vossen har skapat en serie morgonrockar som är gröna på fler än ett sätt – inte bara sett till färgen, utan också till hur de har producerats. Den här gräsgröna morgonrocken med ljusgröna detaljer är till exempel gjord av velour som har certifierats enligt Öko-Tex standard 100, vilket betyder att den är hållbart producerad. Det kan därför kännas extra skönt att svepa in sig i den här gröna morgonrocken – inte bara för att den är hellång, mjuk och har luva, utan också för att man vet att man bidrar till en bättre värld.

Här är en annan av Vossens dubbelt gröna morgonrockar, denna gång i kort modell och i 100 % bomull.

Vi gillar också denna morgonrock i våffelpiké, även den från Vossen och gjord i 100 % hållbart producerad bomull.

Även den här morgonrocken från Odd Molly är gjord i ekologisk bomull. Morgonrocken har detaljer i form av rosa sidenband vid midjan och luvan, och har råa kanter som ger sömmarna ett fransigt utseende. Den mjuka kvaliteten gör morgonrocken perfekt för både slappa helgdagar hemma och tidiga morgnar innan jobbet.

Morgonrocken har länge varit en självklarhet i de flesta svenska hem, och det är inte svårt att förstå varför, eftersom en morgonrock har många användningsområden, och är oslagbar när det gäller myskläder. Dessutom finns idag morgonrockar i så många olika material och varianter att alla kan hitta en som de älskar – kanske någon av de som vi har valt ut här ovan?

Tags :