Mode

Fem skinnjackor med snygga detaljer

”The devil is in the details”, heter det på engelska, och med det menas ungefär att något som kan verka enkelt vid en första anblick egentligen är mer komplicerat om man studerar detaljerna noga – med andra ord, detaljerna är viktiga. Vi håller med, och har här samlat fem skinnjackor som bevisar hur viktiga detaljer är, eftersom jackorna verkligen görs av sina snygga detaljer. En skinnjacka är ju ett klassiskt plagg som alla kompletta garderober måste innehålla, och varför då inte investera i en jacka som verkligen är arbetad och som passar din personliga stil med sina detaljer? Du kommer garanterat att förälska dig i dessa skinnjackor med klassiska snitt men moderna, trendiga och snygga detaljer.

Vi älskar till exempel den här skinnjackan från New Look med blomsterbroderier framtill, på ryggen och på ärmarna. Bär jackan på sommaren, då blommönstret passar perfekt, eller till hösten, när du vill påminna dig själv som sommarens varma dagar. Jackan är ganska enkel i övrigt, vilket gör att broderierna verkligen får ta plats och drar blicken till sig. Blixtlåset sitter på sidan och ger jackan en tuff biker-look, i kontrast till de mjuka, romantiska blommorna.

Det finns däremot ingen plats för mjukhet eller romantik på denna jacka från NLY Trend. Jackan har en lite lösare passform, en stor krage och ett bälte nedtill som gör detta till en klassisk biker-jacka. Detaljerna som verkligen säljer den tuffa stilen på denna jacka är dock nitarna på kragen, vid fickorna och på ärmarna.

Även i denna skinnjacka från 2NDDAY i modellen Lyla kommer du se ut som att du precis har klivit av motorcykeln. De vadderade detaljerna vid axlarna och ryggslutet imiterar de förstärkningar som finns i riktiga motorcykeljackor och gör att man ser ut som en riktig biker. Styla som här med en scarf eller med en tuff bandtröja för en komplett och lite rockigare look.

Den här tuffa jackan från Jofama är i äkta mocka och har ett skönt foder som gör att den passar perfekt för lite kallare dagar. Den är i en lite mer åtsittande modell, och går att styla lika lätt när den hänger öppen som när den är stängd. De blanka läderdetaljerna, som bältet och axelförstärkningarna, mot den matta mockan utgör en snygg kontrast som verkligen får detaljerna att sticka ut.

Här är ännu en snygg mockajacka, från Jofama by Kristine Ullebø. Detaljerna som mönstringen över axlarna och ärmarna, liksom dragkedjorna vid ärmarna och fickorna, får denna jacka att sticka ut från mängden, men vi älskar också den klassiska, ljusbruna mockafärgen, som är lika rätt till hösten som till våren (och lite kyligare sommardagar!). Den här jackan går att stylas lika lätt med ett par snygga jeans som en blommig klänning, och är ett perfekt basplagg att ha i din garderob.

Tags :