Mode

Snygga jackor att värma dig med i vinter

Att bo i Sverige betyder att man måste genomleva en lång, kall och mörk vinter varje år – det är ett faktum man måste acceptera. Något du däremot inte måste acceptera är att gå runt i tråkiga vinterjackor bara för att det är kallt ute. Istället ska du satsa på att köpa dig en riktigt snygg jacka, som både passar din stil och håller dig varm i vinterkylan. Kanske någon av jackorna nedan?

Vem säger att vinterjackor måste vara svarta eller enfärgade? Inte Love Moschino i alla fall, som har skapat den här färgbomben till jacka som både värmer kroppen och sinnet när det är kallt och grått ute. För vem blir inte glad av färgglada ballonger, som täcker den här korta jackan i kviltad kvalitet? Det romantiska temat med blommor och peace-märken kompletteras av en söt volangkant längs med jackans blixtlås.

Eller varför inte lätta upp vintermörket med den här vita dunkappan från Marc O’Polo, med skön pälskrage? Jackan är av lite längre modell och håller hela kroppen varm även under riktigt kalla vinterdagar, och är lika snygg som den är praktisk, med avtagbar kapuschong och innerfickor, och både fickor med knappstängning och blixtlåsstängning utanpå.

En annan riktig färgklick i vinter blir denna korta dunjacka från Vero Moda. Eftersom den är lite tunnare passar den perfekt som övergångsjacka mellan höst och vinter eller mellan vinter och vår. Färgen påminner om ett riktigt moget hallon, och kan ge sommarkänsla även när dagarna blir allt mörkare.

En lite sportigare look får man med den här långa parkasen från Áhkká. Den har en snygg A-linjeskärning, och de neongula detaljerna lyfter de grå tonerna. Jackan passar lika bra till ett par gympaskor som till ett par eleganta vinterkängor, och kan förutom vinterjacka också användas som ett extra lager under till exempel en skalparkas, för de där riktigt bistra vinterdagarna.

Denna svarta och enkla parkas från Nike Essentials är ett bra sportigt alternativ för de vinterdagar som inte är fullt så bistra.

En stilren och klassisk jacka är denna från Minimum i modellen Algerine. Säga vad man vill om svart, men det är en färg som är lätt att matcha med allt och som får varje outfit att se mer elegant och dressad ut. Jackans långa, raka snitt gör detta till den perfekta allround-jackan i vinter, eftersom den fungerar lika bra till jeans som till finklänning. Den monotona svarta färgen bryts av och lyfts av jackans små silverdetaljer, som dragkedjorna på ärmarna.

Också denna jacka från Rockandblue ger extra flärd till varje outfit i vinter, vardag som fest.

Om man föredrar en lite tuffare stil ska man spana in denna parkas från Carhartt. Med sin militärgröna färg och stora, praktiska fickor är den rätt val om man vill känna sig väl förberedd för den svenska vintern.

Med någon av dessa vinterjackor i din garderob kan du faktiskt se fram emot den kalla årstiden, och hoppas att det blir en lång och kall vinter så att du får så mycket användning för din nya jacka som möjligt.

Tags :