Mode

Kostymer för sommarens högtider

Det finns många anledningar till att man kan behöva en snygg kostym när sommaren närmar sig. Kanske ska man ta studenten, gå på någon annans studentfest, gå på ett bröllop, själv gifta sig, ta examen eller gå på ett dop? Oavsett tillfället vill man väl visa sig från sin bästa sida, och det gör man bäst i en snygg kostym som sitter rätt. Vi har valt ut några som vi tycker särskilt mycket om.

I den här mörkblå kostymen från Pier One kommer man till exempel att se lika elegant ut vid ett bröllop som en dag på kontoret. Vi gillar att kostymen är användbar i många olika situationer, och inte bara kommer att hänga i garderoben mellan olika högtidstillfällen. Den raka passformen är smickrande för de flesta kroppstyperna.

 

Den här kostymen från Asos är mer renodlad högstidskostym, men är å andra sidan perfekt för sommarens dop och bröllop med sin ljust, ljust grå färg som känns lätt och somrig. En väst ger kostymen en klassisk look, samtidigt som den är trendig med sin ”skinny” passform.

En annan kostym med klassisk look är denna från Kiomi, som i sin enkelhet kan förgylla varje högtid. Kostymen har normal passform och kavajen är enkelknäppt med två knappar, och har trubbiga slag.

Om man vill ha en klassisk kostym som har det där lilla extra föreslår vi den här snygga kavajen från Morris, med dekorativa fickor med lock framtill och en extra biljettficka på höger sida. Kavajen har en smickrande smal passform, och är gjord i en skön ullväv.

Raka motsatsen till klassisk och diskret är den här kavajen från Tiger of Sweden, som vi trots det (eller tack vare det!) älskar. Kavajen har ett skårat kavajslag och är dubbelknäppt, vilket ger ett formellt intryck som kontrasterar mot det iögonenfallande mönstret. Det krävs en självsäker och stilsäker man för att bära upp denna kavaj, men om man lyckas kommer man att bli festens mittpunkt.

Detsamma gäller dessa två blommiga kostymer från Asos Wedding och Asos. Blommönster är en stor trend under våren 2017, och vill man ha en kostym som är helt rätt i tiden på sitt bröllop är de här två heta kandidater. Dessutom har de passformen ”super skinny”, som är helt rätt just nu. Även sammet har varit en trend som kommit under början av 2017, som vi ser i både kavajen och byxorna i den vinröda kostymen från Asos. De vinröda blomdetaljerna i den vita kostymen gör att delar från dessa två kostymer med fördel kan kombineras med varandra för en unik look, på ett bröllop eller någon annan fest eller högtid.

Hur snygga dessa kostymer än är finns det dock något som är viktigare än material, kavajslag och mönster, och det är kostymens passform. Eftersom alla kroppar är olika är det därför väl värt besväret och pengarna att ta med din nya kostym till en skräddare som får justera den så att den sitter perfekt på just dig.

Tags :