Mode

Tio väskor med tassels som förhöjer din outfit

Ända sedan Hollywoodfrun Maria Montazami kom in i våra liv genom programmet Svenska Hollywoodfruar har inredning och mode inte blivit sig likt – plötsligt blev tofsar, eller ”tassels”, en självklar accessoar på allt från gardiner och kuddar till mobilskal och väskor. Faktum är att Montazami har gjort en egen kollektion väskor, där flertalet självklart har en liten tofs som dekoration. Tofsarna fortsätter att vara trendiga även under 2017, och här listar vi några av de snyggaste väskorna med tofsar som går att köpa just nu.

Denna klassiska lilla sadelväska från Lauren Ralph Lauren är enkel och stilren, och tofsen ger väskan den där lilla extra detaljen för att göra den intressant. Vi älskar också kontrasten mellan den röda, dolda insidan av väskan och det svarta lädret.

För en mer bohemisk look är en bucket bag det enda rätta, och denna i äkta läder från Birger et Mikkelsen har allt, inklusive två tassels som antingen kan hänga avslappnat från axeln när man bär väskan eller ligga på väskans framsida när den är öppen.

Vill man ha en mer stilren och stram bucket bag ska man ta en titt på denna från Tommy Hilfiger. Här har tofsarna fått ett mer ståtligt och tillkammat utseende, och påminner nästan om schackpjäser (drottningar, så klart!) där de hänger på väskans sidor.

Vi älskar också den här mer rebelliska väskan från spanska Desigual. Nitar har alltid förknippats med hårdrock och punk, men här har de hårda nitarna mjukats upp av tofsen på sidan och det aztekiska mönstret.

Tofsar fungerar på vardagsväskor såväl som till finväskor, något som den här väskan från Dorothy Perkins bevisar. Väskans raka linjer tillsammans med detaljer som guldkedjorna och det geometriska mönstret gör att väskan passar perfekt för en natt på stan, och den lilla tofsen på framsidan blir till pricken över i.

Detsamma gäller denna väska från Anna Field, i trendig rosa mockaimitation…

… och den här glansiga metallic-väskan från Asos, som blir som ett extra smycke till varje festklänning.

En annan väska från Anna Field med tassels som vi älskar är denna cognacsfärgade väska i skinnimitation som är ett perfekt komplement till en bohemisk sommarklänning och ett par sandaler. Eftersom tofsarna på framsidan sitter fast i blixtlåsstängningen går de att flyttas vart man vill längs med dragkedjan.

Självklart måste man idag också ha en väska för sin dator och sin Ipad, och Day Birger et Mikkelsen har en lösning för de som vill bära med sig sin Ipad i stil i ett fodral med tofs. De små gulddetaljerna tillsammans med tofsen gör att detta stilrena, svarta fodral sticker ut från mängden.

Ipad-fodralet kan med fördel matchas med denna rosa väska från Ellos Accessories, som också har gulddetaljer vid tofsen och vid handtagen, och skulle se bra ut både som axelväska och buren på armen.

Tags :